Van Onmacht naar Kracht

Het loopt niet meer lekker tussen ons. Ik ben stiller en voel me ongemakkelijk. Brok in mijn keel, steen op mijn maag. Ik twijfel, houd ik nog van je? Maar durf het niet te zeggen. Bang voor je reactie en bang voor mezelf. Ik twijfel, pieker, al jaren in dezelfde cirkel. Ik doe alles om het te veranderen. Leuke dingen doen maar mijn gevoel verandert niet. Ook mijn gedachten niet. Steeds herhaalt die vreselijke vraag zich in mijn gedachten. Houd ik nog wel van je? Met nog steeds dat benauwde machteloze gevoel.

Ik zat gevangen in mijn eigen gevoel en gedachten. Dit overkwam mij lang geleden en heeft vier jaar geduurd. Met knikkende knieën vol onzekerheid heb ik de woorden uitgesproken; ik denk dat ik niet meer van je hou. De relatie was over. Voelde me opgelucht, de spanning was weg. Maar mijn gedachten bleven.

Mijn twijfels over ware liefde heb ik lang meegenomen. Door de jaren en door meerdere relaties heen. Het veranderde niet door de ander. Dat werd me schrijnend duidelijk, steeds meer en meer. Alleen IK kon het veranderen, niet de ander. Totdat ik mijn gedachten en gevoelens ging begrijpen. De gedachte over mezelf, die ik al van jongs af aan met me meenam. Van die gedachte was ik me niet bewust. Wel van het gevoel wat daaruit voortkwam. Dat gevoel bepaalde mijn leven, mijn relaties, mijn werk.

Doordat ik mijzelf onbewust afwees leefde ik uit angst. Werd mijn leven een zoektocht. Een zoektocht naar liefde, waarheid, verbinding, samen. Deze ontdekking heeft mijn leven veranderd, voor goed.

Dit gun ik jou ook, je liefde te her-ontdekken. De liefde voor jezelf, je partner en in je relaties met de mensen om je heen. Jouw kracht wordt weer voelbaar, jouw liefde ontspringt. Je ontdekt meer en meer over jezelf en laat meer en meer van jezelf zien.

Jij hebt de regie, neem jij het stuur in de hand over je eigen leven? Alleen jij kunt je leven veranderen, hoe fantastisch is dat?!

Liefs, Mariëlle