Road to happiness

Mijn diepste verlangen is vrede in mensen, geen onbegrip, pijn, frustraties, verdriet, afstand, eenzaamheid, wanhoop dat allemaal kan leiden tot conflicten, grote conflicten die we in ons hart helemaal niet willen. Toch komen we erin terecht vanuit die kille emoties, wanhoop en vechtlust om uiteindelijk gezien en erkend te worden als mens.

Een kille bedoeling dus en hartstikke ongewenst. Niemand is er blij mee maar tjah ‘het hoort bij het leven’ zijn dan de verstikkende woorden.

Wetende dat wijsheid vanuit ons hart de enige wijsheid is, dan zijn conflicten zó NIET nodig. We willen allemaal liefde voelen, erkenning, herkenning van onze gedachten, emoties en gevoelens en simpelweg samen zijn. 

Maarrrrr, mag de ander het anders zien dan jij? Vaak niet want dan wordt het eng, dan verdwijnt de grond onder je voeten en wie ben jij dan nog..? Die val verdedigen we in conflicten en de ander doet hetzelfde. Crazy game toch..? 

Stop met jezelf verdedigen, vertel de ander dat je bang bent dat je niets voorstelt en dat je dat zelf ook nog bent gaan geloven. De waarheid is dat je geweldig bent, de wereld kan niet zonder jou. Vertel wat je zeer doet. Je bent je niet bewust van de afwijzende gedachte over jezelf maar wel van dat vreselijke gevoel ervan dat je staat te verdedigen in conflicten. 

‼️ Wake up, je hoeft niet te vechten voor je recht. Je bent recht, niet krom, niet dom, niet lelijk, goed genoeg, hartstikke belangrijk en iemand die nooit gemist kan worden! 

⁉️ Zeg jij weleens ‘Auw dat raakt me wat je zegt, het raakt me in mijn pijn dat ik niet gezien wordt maar dat is helemaal niet zo. Dat wil je ook helemaal niet zeggen met dat wat je doet. Sorry dat ik me weer liet raken door de pijn dat ik zelf ben gaan geloven dat ik niets voorstel… pffff dit is LIEFDE!!! Gewoon mens zijn, want DAT ben je!