H I D E and S E E K

Herken je een muur waar je niet doorheen kunt komen bij je partner? Je weet wat goed zou zijn voor je partner maar hij of zij wil maar niet naar je luisteren? Je voelt intuïtief dat het tijd is om te openen, je praat als Brugman, de ander zet wel stapjes maar niet de stappen die nodig zijn om écht door te breken. Weet dat een muur twee kanten heeft.Allebei zie je één kant van de muur. Een relatie is als een spiegel, dat wat jou raakt van de ander raakt een stuk in jou.

Muren staan voor pijn. Voor vervelende ervaringen die nog niet zijn doorleefd. Waar nog niet is meebewogen met de energie van gedachten en gevoelens die horen bij die vervelende gebeurtenissen. Gedachten en gevoelens die doorleefd willen worden maar die er niet mogen zijn van onze vrije wil. Onze vrij wil saboteert en houdt onze eigen interpretaties over situaties die we hebben meegemaakt, in stand.

‘Logisch toch dat ik me zo voel’ zijn woorden die het verhaal in stand houden. Het labelen met een goed of fout geeft ook stilstand. Allemaal maken we situaties mee in ons leven die we liever niet hadden meegemaakt. We weten ook dat het leven pieken en dalen heeft. We beleven graag de pieken maar niet de dalen. In die dalen zijn we voorzichtig, bang voor pijn, voor de boosheid, teleurstelling en het diepe verdriet dat in ons zit.

We kunnen allemaal situaties opnoemen die we heftig vonden in ons leven maar hebben we die doorleefd? Hebben we ons er boos over gevoeld, machteloos, teleurgesteld en intens verdrietig. Wetende dat de natuur ons hierbij helpt. Na die gigantische huilbuien en boosheid trekken de wolken op en voelen we ons lichter. Kan de beweging weer stromen, helpt de natuur ons er gewoon doorheen.

Het erkennen van het muurtje is de eerste stap naar verbinding. Verbinding met jezelf en met de liefde van je leven. Dan komt er de acceptatie van de dalen in je leven. Je mag boos zijn, machteloos zijn, verdrietig zijn, we hebben allemaal pijn. Laat het er zijn, je zult openen naar een completer mens, kwetsbaar en krachtig. De mooiste verbindingen zullen ontstaan. Je komt op de stroom waar je relatie weer als vanzelf lijkt te gaan.

De vitterijen zullen stoppen, de hide and seek spelletjes ga je doorzien. Er ontstaat begrip en respect voor elkaar omdat je het complete menszijn in elkaar ontdekt. De overlevingskracht zal plaatsmaken voor levenslust. De doorbijter zal plaatsmaken voor de genietende gepassioneerde mens die voluit in het leven staat. Die geniet en zijn of haar kansen benut. Liefde zal stromen waar je omgeving op mee vaart. Er is weer ruimte voor de glimlach op ieders gezicht.

Geen H I D E and S E E K spelletjes die je van de liefde voor jezelf en voor het leven, afhouden. Zet jij de eerste stap? Voor jullie liefde voor elkaar..

Liefs!
Mariëlle